Sport Kort: SCHC strikt toptalent uit promotieklasse, VV Utrecht naar halve finale play-offs (2024)

    Gisteren, 14:20 6 minuten leestijd

    Sport Kort: SCHC strikt toptalent uit promotieklasse, VV Utrecht naar halve finale play-offs (1)

    Provincie Utrecht - In dit overzicht houden we de laatste sportprestaties bij van individuele en teamsporters uit de provincie Utrecht.

    HOCKEY Noor Knoop (18) speelt vanaf volgend seizoen voor van SCHC. De jeugdinternational komt over van Huizen en wordt ondanks haar jonge leeftijd gezien als een van de beste speelsters van de promotieklasse. “Voor mij is de overstap naar een topteam in de hoofdklasse een fantastische volgende stap", zegt Knoop in een persbericht van SCHC. (maandag 15 april)

    VOLLEYBAL VV Utrecht heeft zich geplaatst voor de halve finale van de play-offs om de landstitel. Na de 3-1 thuiszege van donderdag werd het tweede duel tegen Sudosa Desto weliswaar met 3-2 (setstanden 25-11, 25-27, 22-25, 25-21, 15-13) verloren, maar dat was voldoende voor een plaats in de halve finale. (zondag 14 april)

    ROEIEN Met Utrechter Jacob van de Kerkhof in de boot heeft de Holland Acht bij wereldbekerwedstrijden in het Italiaanse Varese zilver gewonnen. Alleen de Engelse boot was sneller. De mannen 4 zonder stuurman, met Utrechter Eli Brouwer, won brons. (zondag 14 april)

    HONKBAL UVV heeft in de hoofdklasse de eerste zege van het seizoen geboekt. De Utrechters versloegen RCH-Pinguins met 11-1. De eerste twee wedstrijden werden verloren. UVV staat zesde in de hoofdklasse. Quick Amersfoort komt pas volgende week in actie. (zondag 13 april)

    HANDBAL Houten heeft de eerste wedstrijd in de NL League dik verloren. In en tegen volendam gingen de geel-zwarten met 40-25 onderuit. De ploeg die als laatste eindigt in de NL League, een poule van zes teams, moet p/d wedstrijden spelen tegen de winnaar van de eredivisie. (zondag 13 april)

    WATERPOLO In de eredivisie hebben de mannen van UZSC met 10-8 verloren van De Zaan. ZPC Amersfoort wist in dezelfde competitie met 8-6 te winnen van Dordrecht. UZSC staat derde, ZPC Amersfoort is de nummer zes.
    De vrouwen van UZSC wisten een monsterscore neer te zetten. Op bezoek bij De Ham werd er met 18-3 gewonnen. De Utrechtse waterpolosters staan tweede in de eredivisie. (zaterdag 13 april)

    VOETBAL De vrouwen van Saestum hebben gewonnen van Ter Leede. De ploeg uit Zeist was met 2-1 te sterk. Saestum gaat aan de leiding in de topklasse. De Zeisterse voetbalsters hebben met nog drie duels te gaan 4 punten meer dan nummer twee DTS'35 Ede. (zaterdag 13 april)

    BADMINTON Debora Jille heeft de halve finale van het damesdubbelspel op het EK verloren. De Houtense ging samen met Cheryl Seinen met 2-0 onderuit tegen het Franse duo Lambert/Tran. Bij het EK krijgen de verliezers van de halve finales automatisch brons. (zaterdag 13 april)

    TAFELTENNIS De mannen van SKF hebben in de eredivisie verloren van Tempo-team. De Veenendalers gingen met 5-2 onderuit. SKF staat voorlaatste in de eredivisie. (zaterdag 13 april)

    RUGBY In de kampioenspoule van de ereklasse rugby heeft Eemland gewonnen van Hoek van Holland. De Amersfoorters waren in het uitduel met 47-22 te sterk. Eemland gaat aan kop in de kampioenspoule. (zaterdag 13 april)

    HONKBAL UVV heeft in de hoofdklasse opnieuw verloren. De Utrechters gingen in de tweede wedstrijd van het seizoen met 6-5 onderuit bij RCH-Pinguins. UVV staat puntloos voorlaatste. (zaterdag 13 april)

    HOCKEY Tim Oudenaller is ook volgend seizoen coach van de mannen van Kampong. Oudenaller kwam in 2022 over van promovendus Schaerweijde en zette zijn succesreeks voort door met de Utrechters als eerste te eindigen in de reguliere competitie 2022 - 2023. Ook dit seizoen is Kampong kansrijk om zich voor de play-offs te plaatsen. (vrijdag 11 april)

    BADMINTON Debora Jille staat zaterdag in de halve finale van het EK. De Houtense won in de kwartfinale van het toernooi in het Duitse Saarbrücken samen met Cheryl Heinen met 21-10 en 21-15 van het Zweedse duo Moa en Tilda Sjöö. (vrijdag 12 april)

    HOCKEY Doelman David Harte verdedigt ook komend seizoen het doel van Kampong. De Ierse international maakte in 2010 zijn debuut in het Nederlandse hockey bij regiogenoot SCHC. In 2012 maakte hij de overstap naar Utrecht en had hij een belangrijke rol in de prijzenjacht van Kampong. Met Harte won Kampong de Euro Hockey League in 2016 en de twee jaren daarna kroonden zij zich tot landskampioen. (vrijdag 11 april)

    VOLLEYBAL VV Utrecht heeft een goede start gemaakt in de play-offs om het landskampioenschap. De Utrechtse vrouwen wonnen de eerste van maximaal drie duels tegen Sudosa Desto met 3-1: 32-230, 25-23, 8-25, 25-16.
    De tweede wedstrijd is komende zondag in Assen. (donderdag 11 april)

    HONKBAL UVV is het seizoen in de hoofdklasse begonnen met een dikke nederlaag. De Utrechters gingen in eigen huis met 13-0 onderuit tegen RCH Pinguins. Komend weekend speelt UVV nog twee keer tegen RCH Pinguins. Voor het Amersfoortse Quick begint het seizoen pas volgende week. (donderdag 11 april)

    BADMINTON Debora Jille heeft de kwartfinale van het vrouwendubbelspel bij het EK in Saarbrücken bereikt. De Houtense was samen met Cheryl Seinen met 2-0 te sterk voor het Duitse duo Meyer/Michalski: 21-13, 21-8. In de kwartfinale spelen Jille en Seunen tegen de Zweden M.Sjöö/T.Sjöö. (donderdag 11 april)

    TENNIS Voor Stephanie Visscher zit het ITF-toernooi van Burundi er na de tweede ronde op. De speelster uit Elst verloor in twee sets van landgenote Merel Hoedt (6-4, 6-4). (donderdag 11 april)

    WIELRENNEN Marijn van den Berg is in de Brabantse Pijl als zevende over de streep gekomen. De Utrechter zat nog in enige tijd in een kopgroep van drie maar hij kon het uiteindelijk niet bolwerken. De winst ging naar de Fransman Benoit Cosnefroy. (woensdag 10 april)

    TENNIS Bij het ITF-toernooi van Burundi heeft Stephanie Visscher de tweede ronde bereikt. De tennisster uit Elst was in twee sets te sterk voor Abhilasha Bista uit Nepal. De setstanden waren 6-1 en 6-0. (woensdag 10 april)

    VOETBAL Jeroen Hoefste is volgend seizoen assistent-trainer bij derdedivisionist Hercules. De 31-jarige trainer is nu hoofdtrainer bij 1e klasser De Meern. Hoefste wordt bij Hercules de assistent van de nieuwe hoofdtrainer Youness el Yandouzi, die na dit seizoen René van der Kooij opvolgt. (dinsdag 9 april)

    TENNIS Stephanie Visscher heeft bij het tweede ITF-toernooi van Burundi in twee weken tijd de tweede ronde bereikt in het damesdubbel. De speelster uit Elst was samen met de Poolse Weronika Falkowska in twee sets te sterk voor het Amerikaans/Nepalses koppel Atturu/Bista. De setstanden waren 6-0 en 6-1. (dinsdag 9 april)

    HOCKEY Na dit seizoen verkast hockeyinternational Marleen Jochems van Hurley naar SCHC uit Bilthoven. De 24-jarige middenvelder kwam tot nu toe zestien keer uit voor het Nederlands elftal. (maandag 8 april)

    Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.

    Sport Kort: SCHC strikt toptalent uit promotieklasse,  VV Utrecht naar halve finale play-offs (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Kimberely Baumbach CPA

    Last Updated:

    Views: 6537

    Rating: 4 / 5 (61 voted)

    Reviews: 92% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Kimberely Baumbach CPA

    Birthday: 1996-01-14

    Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

    Phone: +3571286597580

    Job: Product Banking Analyst

    Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

    Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.